Clinton Trumpot bírálja, Trump meg a Fedet

Hillary Clinton demokratikus elnökjelölt legutóbbi sajtótájékoztatóján kritikával illetve Donald Trump republikánus elnökjelöltet, mivel ez utóbbi az Amerika Egyesült Államok központi bankrendszerének a monetáris politikájára tett megjegyzést a minap.

„Nem kellene a Fed tevékenységeit kommentálnia annak aki éppen az elnökségért kampányol. A szavaknak következménye van. A szavak piacokat mozgatnak és a szavak félreértelmezhetőek” – mondta Clinton.

Trump, aki korábban azzal vádolta a Központi Bankrendszert, hogy alacsonyan tartja a kamatokat – ezzel segítve Barack Obama elnököt és kormányát – hétfőn azt nyilatkozta, hogy változtatni kellene a kamatlábakon.

Clinton már nem egyszer bírálta az ingatlanmágnást, szerinte Trump ne nyilatkozzon a gazdaságról és nem lenne szabad a Fedet hozzáadni ahhoz a hosszú intézményeket és magánszemélyeket tartalmazó listához, akiket támad és rágalmaz.

A sajtótájékoztató legnehezebb topikjai a demokrata elnökjelölt e-mail botránya és a Clinton Alapítvány támogatóinak helytelen befolyásolása volt. Az elnökjelölt elmondása szerint lánya pontos szerepe az alapítványnál a választás után dől el.

A férje alapítványon belüli pozíciójával kapcsolatban már korábban nyilatkozott az ABC Newsnek. Akkor azt mondta az interjúban, hogy Bill Clinton volt amerikai elnöknek nem kellene visszalépnie jelenlegi pozíciójáról. „Szerintem nincs összeférhetetlenség. Tudom, hogy korábban ezzel vádoltak meg, de sosem tudták bizonyítani. Ennek ellenére komolyan veszem a vádakat” – nyilatkozta.

A legfrissebb közvélemény-kutatás eredményeket, amelyek szerint Trump országosan vezet, félresöpörte. „Maradunk a stratégiánknál, úgy érezzük, hogy jó helyen vagyunk, de nem veszünk semmit biztosnak” – mondta Clinton.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »