Putyin: Fiatal és érett ember kell Oroszország élére

Oroszország új vezetőjének fiatal és érett embernek kell lennie – jelentette ki a Bloomberg amerikai hírügynökségnek nyilatkozva Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki elmondta, hogy még nem döntötte el, indul-e a 2018-as elnökválasztáson.

„Abból indulok ki, hogy a leendő vezetőnek eléggé fiatal, de érett embernek kell lennie” – mondta Putyin. „Egyelőre a magam ügyében semmiről sem döntöttem” – tette hozzá az orosz vezető, rámutatva, hogy Oroszországban szeptemberben parlamenti választások lesznek, és az elnökválasztásig még további csaknem két év van hátra. „Ezért abszolút korai még erről bármit mondani. Tudja, a modern, gyorsan változó világban egyszerűen káros erről beszélni” – nyilatkozta.

Mint mondta, Oroszországban egyelőre az olyan kitűzött feladatokra kell összpontosítani, mint az életszínvonal-emelés, valamint a gazdaság, a szociális szféra és az ország védelmi képességének erősítése. Putyin szerint ezen feladatok teljesítésének függvényében „nézzük meg aztán, hogyan szervezzük meg a 2018-as választási kampányt, és kinek kell abban részt vennie”.

Az elnök szerint „semmilyen újdonság sincs” abban, hogy a régiók élére állami erőszakszervezetek egykori tisztségviselőit nevezte ki. Úgy vélekedett, az a fő, hogy az illető „növekedni akarjon, képes legyen erre a növekedésre, hogy szélesebb körű hatáskörrel és felelősséggel akarja szolgálni hazáját a munkaterületén”.

Putyin emlékeztetett arra, hogy a régiók új vezetőinek is választásokon kell megmérettetniük magukat, és javaslataikat a helyi lakosság ítéletére kell bízniuk. Úgy vélekedett, hogy a regionális vezetők és a helyi lakosok között egyfajta „vegyi hatásnak” kell kialakulnia, és ha a helyiek megbíznak a vezetőkben, rájuk fognak szavazni.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »