Forszírozzák a calais-i menekülttábor felszámolását

Több ezren szándékoznak tüntetni azért, hogy szüntessék meg a ma már csak a „dzsungelként” emlegetett migránstábort a francia városban. Ez lesz a legnagyobb helyi ellenállás, mióta a tábor létrejött.

Több, mint 7000 ember él jelenleg nyomorúságos körülmények között a táborban. Sokan közülük teherautókra felugrálva próbálnak eljutni Nagy-Britanniába.

A tüntetők szerint a dzsungel veszélyezteti a várost és zavargásokhoz vezet. Calais polgármestere, Natacha Bouchart osztja az emberek aggodalmait és azt mondja, „a helyzet egyre elviselhetetlenebbé válik”.

Az év elején elkezdték felszámolni a kunyhók egy részét a táborban. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a kormánynak továbbra is eltökélt szándéka a tábor megszüntetése. A múlt héten az Egyesült Királyság és Franciaország ígéretet tett arra, miszerint együtt fognak működni, hogy növeljék a biztonságot a calais-i kikötőben, javítsák a több ezer táborlakó életkörülményit, valamint visszatoloncolják az illegális bevándorlókat.

Egy szudáni menedékkérő a táborban azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy szomorú, ahogy a helyiek rájuk néznek és elmondta, minden migráns csak szeretne békében élni.

  • Korábban írtuk:

Forrás: BBC

Friss hírek

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Nem tér magához a brit autóipar

Az SMMT csütörtöki összesítése alapján 2021-ben 34 százalékkal kevesebb autó készült a brit gyártóüzemekben, mint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtti utolsó teljes évben. Ennél kevesebb autót utoljára 1956-ban gyártottak.

Read More »

Nem hátrált a Fed, esnek a tőzsdék

A Fed monetáris politikai döntéshozói szerda este konkrét időpont megadása nélkül jelezték a kamatemelés megkezdésének közeledtét az erősödő inflációs nyomás miatt. Bár ez önmagában nem újdonság, egyes piaci szereplők abban reménykedtek, hogy az utóbbi hetek erős korrekciója miatt a Fed esetleg lassít a tervezett monetáris szigorítás ütemezésén.

Read More »

Leave a Reply