0,4%-ra nőhet a Mercedes hozzájárulása a magyar GDP-hez

A tervek szerint az évtized végére fejezi be új autóipari beruházását a Mercedes Kecskeméten – mondta Markus Schaefer, a Mercedes-Benz termelési és beszerzési igazgatója az egymilliárd eurós beruházással megvalósuló új autógyár építését bejelentő sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzátette, a következő egy évben a Mercedes 10 új modellt fog bevezeti a piacra. Egy új gyár építése ugyanazon a telephelyen alátámasztja a gyár sikerességét, a 2008-ban alapított kecskeméti gyár nagyban hozzájárult a Mercedes globális sikeréhez, itt több mint félmillió autót gyártottak le – hangsúlyozta.

Mercedes

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kérdésre válaszolva elmondta, a beruházás nyomán mintegy 0,4 százalékra nőhet az autógyár hozzájárulása a bruttó hazai termékhez (GDP) a jelenlegi 0,2 százalékról. A magyar export 3,2 százalékát teszi ki a Mercedes-Benz termeléséből származó kivitel, ami a beruházás után 3 százalékkal fog nőni.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »