Három újabb rakétát lőtt ki Észak-Korea

Észak-Korea kedden hajnalban ismét ballisztikus rakétákat lőtt ki, amelyek 500-600 kilométer megtétele után a Japán-tengerbe csapódtak. A rakéták akár Dél-Koreát is elérhetik.

A három, feltehetően Scud típusú rakétát Észak-Hvanghe tartományból lőtték ki helyi idő szerint reggel 6 óra magasságában.

Nakatani tábornok japán védelmi miniszter elítélte a kilövéseket: „E provokációk aláássák a regionális és nemzetközi biztonságot.”
rakéta

Április óta Észak-Korea több alkalommal tesztelt ballisztikus rakétát. Forrás: EPA/KCNA

Az Egyesült Államok és Dél-Korea július elején bejelentette, hogy az észak-koreai fenyegetés miatt egy THAAD típusú rakétaelhárító rendszert telepítenek Dél-Koreába. Előzőleg Észak-Korea azzal fenyegetőzött a várható amerikai-dél-koreai bejelentésre, hogy miután az “hadüzenettel ér fel”, a lehető legkíméletlenebbül fog válaszolni rá.

A dél-koreai Nemzeti Egyesülési Minisztérium szerint Kim Jong Un kormánya tervez egy ötödik nukleáris tesztet, megsértve ezzel az ENSZ-tilalmat.

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »