Minden alkalommal lemondatnák a belügyminisztert

Az SaS és az OĽaNO-NOVA képviselői minden parlamenti felszólalásuk végén fel fogják szólítani Robert Kaliňák belügyminisztert, hogy mondjon le, illetve Robert Fico kormányfőt, hogy költözzön ki Ladislav Bašternák lakásából – jelentette ki Veronika Remišová, az OĽaNO képviselője. Ezt addig ismétlik el újra és újra, amíg Kaliňák belügyminiszter marad, és Fico el nem költözik, írja az Új Szó.

„Kaliňák nemcsak saját tevékenységét diszkreditálta, minden tisztességes rendőrnek is árt, akik rendesen szeretnék végezni a munkájukat, és ténylegesen ki akarják vizsgálni az ilyen súlyos ügyeket” – tette hozzá. Rámutatott: Kaliňák ahelyett, hogy mindenkit biztosítana afelől, hogy a Bašternák-ügyet objektíven és pártatlanul kivizsgálják, inkább arról beszél, hogy a vádak alaptalanok, és 12 millió euró kifizetése készpénzben normális dolog. „Ezt már nem hiszi el sem az igazságügy-miniszter, Lucia Žitňanská, sem az elnök úr és végeredményben senki ebben az országban” – mondta a képviselő.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »