Nagykoalíció alakul a Vajdaságban a nagy változásokért

Már nagyban folynak a tartományi kormány megalakítására irányuló tárgyalások, és várhatóan a hétvégére be is fejeződnek, nyilatkozta a Vajdasági Rádió és Televíziónak a haladópárti Igor Mirović, tartományi kormányfőjelölt, s hozzátette: nagykoalíciót akar alakítani, mert nagy változásokra van szükség a Vajdaságban.

Az alapelképzelés szerint minden párt, amely támogatja a Szerb Haladó Párt (SNS) programját, kijelöli azokat az embereket, akik a legértékesebbek, akik szakértelemmel rendelkeznek, hogy a gerincét képezhessék a vajdasági politika megváltoztatásának, mondta a tartományi kormányfőjelölt.

„Nem csak az SNS soraiból lesznek emberek, más pártok is jelölnek majd embereket, de párton kívüli személyek is lesznek. A legfontosabb az, hogy a legnagyobb felelősséggel járó helyekre tényleg olyanok kerüljenek, akik képesek a munka elvégzésére, akik szakemberek, akiknek eddigi munkája garantálja azt, hogy a jövőben is tanulhatunk tőlük” – mondta Mirović, és hozzátette, hogy az ellentétek helyett a tartományi kormányban a hangsúly az egységen, a nagy projektek kidolgozásán és a köztársasági kormánnyal folytatott együttműködésen lesz, hogy mielőbb érezhető legyen a Vajdaság gazdasági fejlődése.

„Megalakítjuk a szociális kérdésekkel megbízott titkárságot is, hogy azoknak, akiknek a leginkább szükségük van segítségre, a szociálisan kiszolgáltatottak, a testi fogyatékkal élők, a legidősebb lakosok, és mások is tudják azt, hogy a tartományi kormány itt van, és segít nekik” – hangsúlyozta Mirović.

A tartományi kormányfőjelölt szerint az új kormány először felméri majd azokat az eszközöket, amelyekkel a Vajdaság rendelkezik, hogy a legkritikusabb helyzetben lévő területet fejlesszék először, mint amilyen a gazdaság, az egészségügy, a mezőgazdaság és a többi olyan szektor, ahol régóta nem értek el konkrét eredményeket.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »