Nem lesz új elnöke a képviselőháznak

Senkit nem javasol az alsóház vezetéséből hétfőn leváltott Valeriu Zgonea helyébe a Szociáldemokrata Párt (PSD), így vélhetően az őszi parlamenti választásokig Florin Iordache alelnök marad a képviselőház élén.

A PSD vezetőségi tanács Liviu Dragnea javaslatára hozta meg a döntését. A Hotnews azonban képviselőházi forrásokra hivatkozva azt írja: elméletileg bármelyik párt javaslatot tehet az új elnök személyére, a szerdai napirendi pontok ugyanis tartalmazzák a házelnök megválasztását.

Valeriu Zgoneát a képviselőház hétfőn fosztotta meg házelnöki tisztségétől, miután a politikust áprilisban kizárták a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező PSD-ből.

Az Alkotmánybírósághoz fordult Valeriu Zgonea a leváltása miatt. A volt házelnök szerint a menesztéséhez szükséges házbizottsági szabályzatmódosítás ellentmond az alaptörvény szellemének.

Victor Ponta volt miniszterelnök hétfőn közölte, hogy megpályázná a képviselőház elnöki tisztségét, Liviu Dragnea pártelnök azonban nehezményezte, hogy Ponta nem a párt belső fórumain, hanem a nyilvánosság előtt beszélt házelnöki ambícióiról.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »