A kormánypártok bíznak Kaliňákban

A mai háromórás koalíciós tárgyalást követően Robert Fico miniszterelnök felolvasta a négy kormánypárt közös nyilatkozatát, melyben kiállnak Robert Kaliňák belügyminiszter mellett.

„A belügyminiszter olyan dokumentumokat mutatott be a Koalíciós Tanácson, amelyek cáfolják az ellenzék által felhozott vádakat. Robert Kaliňák tájékoztatta a Koalíciós Tanácsot, hogy a dokumentumokat ma a média és a nyilvánosság elé tárja” – mondta Fico a belügyminiszter készülő sajtótájékoztatójának margójára.

A miniszterelnök szerint a Koalíciós Tanács elvárja, hogy a büntetőeljárásban eljáró szervek gyorsított módon és következetesen megvizsgálják a Bašternák-ügyben felmerült ÁFA-csalási gyanút és hogy az eredményekről részletesen tájékoztatást adnak.

A koalíció komoly aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az egyik SaS-es képviselő kereskedelmi bankban dolgozó asszisztense megsértette a banktitkot és olyan információkat nyújtott az ellenzéknek és a médiának, amelyek durván torzítanak és magas állami tisztviselők politikai lejáratására használják.

A Koalíciós Tanács a kedden kezdődő parlamenti ülésszakkal is foglalkozott. „Koordináltuk a kormánypártok fellépését. Mivel kevés programpont van, ezért egy hét alatt be is fejeződhet az ülése” – mondta Fico.

Bumm.sk / TASR

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »