A cseh államfő szerint újra itt van a neonácizmus

Milos Zeman cseh államfő szerint nagyon oda kell figyelni a neonácizmusra, amely „lopakodva” kezdi veszélyeztetni a cseh és a szlovák társadalmat.

„Ha valaki egy háborús bűnöst és gyilkost ünnepel a második világháború idejéből, az objektív módon maga is neonácivá válik” – jelentette ki Milos Zeman szombaton a közép-csehországi Lidicében a település fasiszták által történt megsemmisítésének 74. évfordulóján elmondott beszédében. Zeman szerint ilyen „neonáci párt” a Marián Kotleba vezette Mi Szlovákiánk-Néppárt (LS-NS), amelynek parlamenti képviselői a közelmúltban Pozsonyban egyebek között fekete kitűzővel emlékeztek meg Jozef Tisóról, a fasiszta szlovák állam elnökéről, akit 1945 után háborús bűnösnek nyilvánítottak és kivégeztek.

MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »