Friss hírek

Kelet-Szlovákiába látogatott Kiska

A köztársasági elnök először Nagykaposra látogatott, de járt a királyhelmeci kórházban és a tiszacsernyői átrakóállomáson is, írja az Új Szó.

A kelet-szlovákiai régióba látogatott tegnap Andrej Kiska köztársasági elnök.

Tizenkét környékbeli és három külföldi speciális alapiskola részvételével zajlott Nagykaposon a mentálisan sérült gyerekek számára rendezett 7. Nagykaposi Kulturális és Sportünnepség. Andrej Kiska köszöntő beszédében a segítségre szoruló gyermekekre hívta fel a figyelmet.

„Odafigyelésre és segítségre szorulnak azok az emberek, akik kevésbé szerencsések. Ha összefogunk, sokat segíthetünk nekik. Törekedni kell arra, hogy a problémákkal küzdő fiatalok is teljes, egészséges életet élhessenek. Remélem, ezt a számukra rendezett ünnepséget is egyre többen fogják támogatni, és abban is bízom, hogy egyre több iskola bekapcsolódik” – mondta Kiska.

Elmondta azt is, hogy zempléni látogatása során az emberek többsége a növekvő munkanélküliség, a hanyatló infrastruktúra miatt panaszkodott. „Sajnos ebből a régióból is sok fiatal elvándorol, de biztató, hogy, nem egy visszatér közülük. Nagykapos polgármesterével arról beszélgettünk, szomorú, hogy olyan vállalatok mentek tönkre, amelyek évekkel ezelőtt még ezreket foglalkoztattak. Hasonló problémákkal találkozhatunk a vasútnál, de gondok vannak az itteni egészségügyi rendszerrel is” – magyarázta Kiska.

A köztársasági elnök a sportrendezvényről a Nagykapos közelében található Eustream vállalatba látogatott, ahol az Oroszországból Európába szállított földgázzal kapcsolatos problémákról szólt. Említést tett Szlovákia gázellátásáról is. Végezetül azt mondta, a vállalatnál tett látogatás sok emléket elevenített fel benne, mert korábban ő is hasonló gázmérő berendezésekkel foglakozott.

Az államfő útja Ung-vidéki látogatása után a Királyhelmeci Városi Hivatalba, onnan a helyi kórházba vezetett. Királyhelmecen is az egyre növekvő munkanélküliség volt a fő téma „A térség számára nem az ipari parkok kiépítése, hanem a régi mesterségek és a mezőgazdaság fellendítése jelenthetné a megoldást” – jelentette ki az elnök. A kórház igazgatóságával az egészségügy helyzetről tárgyaltak. Az államfő körútja Tiszacsernyőben ért véget, ahol a Cargo vasúti teherszállítási vállalat vezetőivel találkozott.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »