Riadókészültségben a japán hadsereg

  • Japán riadókészültségbe helyezte hétfőn hadseregének egyes egységeit, mert attól tart, hogy Észak-Korea ballisztikus rakétát lő fel.
  • A szigetország riadóztatta haditengerészetének rombolóit, és készültséget rendelt el Patriot PAC-3 típusú rakétaelhárító rakétaütegeinél.
  • Azt az utasítást kapták, hogy lőjenek le minden rakétát, amely Japán felé tart.
  • A japán védelmi minisztérium szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy Tokió valóban elrendelt-e riadókészültséget.

Japán riadókészültségbe helyezte hétfőn hadseregének egyes egységeit, mert attól tart, hogy Észak-Korea ballisztikus rakétát lő fel – jelentette az NHK japán állami műsorszolgáltató.

A szigetország riadóztatta haditengerészetének rombolóit, és készültséget rendelt el Patriot PAC-3 típusú rakétaelhárító rakétaütegeinél. Azt az utasítást kapták, hogy lőjenek le minden rakétát, amely Japán felé tart – tette hozzá az NHK.

A japán védelmi minisztérium szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy Tokió valóban elrendelt-e riadókészültséget. Egy kormánytag mindazonáltal névtelenségbe burkolózva megerősítette a hírt.

Japán nem először rendel el katonai riadót Észak-Korea miatt: az idén már másodszor tette. Az első esetben is azért riadóztatott, mert bizonyos jelek arra utaltak, hogy Észak-Korea rakétát indít.

A szigetország a Japán-tengeren Aegis rakétavédelmi rendszerrel felszerelt hadihajókat állomásoztat. Ezek képesek már az űrben megsemmisíteni rakéták robbanófejeit, mielőtt visszatérnének a Föld légkörébe és célpontjukba csapódnának.

A Patriot PAC-3 rakétaütegek – második és egyben végső védelmi vonalként – a földfelszín közelébe érő ellenséges robbanófejek megsemmisítésére képesek. Ilyen rakétákat telepítettek Tokió és más japán nagyvárosok köré.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »