Létrejön a lehallgatási bizottság Szlovákiában

Biztosan létrejön a rendőrségi és titkosszolgálati információs technológiai eszközök (ez az eufemizmus a lehallgatóberendezéseket, és egyéb megfigyelési eszközöket takarja) használatát felügyelő parlamenti bizottság – mondta Robert Kaliňák belügyminiszter ma a TA3 hírtelevízióban. Minderről az Új Szó számolt be.

Arról, hogy  Ľubomír Galko, a Szabadság és Szolidaritás parlamenti képviselője bizottsági tag lesz-e, nincs általános egyezség. „Lehet, hogy nem holnap jön létre, de létrejön. Ez nem olyan forró téma, amelyen az ország sikere áll vagy bukik” – mondta a miniszter. Milan Krajniak, a Sme rodina képviselőe szerint a kormánykoalíció nevetségesen viselkedik. „Nem értem, miért kellene hagyni az ellenzéknek, hogy a kormányoldal belebeszéljen abba, kit hova jelölnek. A kormánykoalíciós is jelölheti a sajátjait. A miniszter úr is elengedte a füle mellett, amikor a Hídból többen azt mondták, már nem kellene belügyminiszternek lennie” – mondta Krajniak.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »