Neonáci vádak az ifi hokisoknál

A Kotleba-féle neonáci Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) parlamenti képviselői azzal dicsekedtek a Facebookon, hogy az ifi hokicsapat 15 éves játékosai az ő logójukkal ellátott sisakokban léptek volna pályára, írja az Új Szó.

A HK Brezno breznóbányai jégkorongklub utánpótláscsapata a Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) logóját ragasztották sisakjaikra. Az erről készült képeket a neonáci párt képviselői megosztották Facebook-megjelenésükön.

A sportklub vezetése nem tudott az esetről, ugyanakkor elhatárolódik a szélsőséges párt logójának használatától. A klub vezetője, Peter Dvorský szerint a politikai és főleg a szélsőséges pártok népszerűsítésének nincs helye a sportban.

A logóval ellátott sisakokról a járás parlamenti képviselője, Tomáš Veverka tet fel képeket a Facebookra.

„A Rytieri HK Brezno utánpótlás csapata is minket támogat… Fiúk, NS! ” – írta a Kotleba pártjának képviselője a közösségi hálón. Az NS rövidítés a „Na stráž!” köszöntésre utal. Ezt a köszönési formát a második világháború alatt, a fasiszta,Tiso-féle Szlovák Államban használtak, lényegében, a „Heil Hitler!” szlovák variánsa.

A sisakokról készült képekre Ján Benčík blogger hívta fel a figyelmet. A DennikN napilap az eset kapcsán arról is ír, hogy a szélsőséges pártok gyakran nagyon népszerűek a sportklubok fiatal tagjai közt.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »