Lemondott Werner Faymann osztrák kancellár

  • Váratlanul lemondott összes tisztségéről Werner Faymann osztrák kancellár, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke hétfőn.
  • Faymann szerint az „országnak és a pártnak is olyan vezetőre van szüksége, aki erős támogatottsággal bír”, a jelenlegi többség azonban túl kicsi.
  • Az új kancellár személyét egyelőre még nem tudni, a szociáldemokrata párt vezetését átmenetileg Michael Häupl bécsi polgármester veszi át.

„Az országnak és a pártnak is olyan vezetőre van szüksége, aki erős támogatottsággal bír” – indokolta távozását Faymann az osztrák közszolgálati rádióban is bejátszott nyilatkozatában.

A politikus az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) hétfőn délután megrendezendő, előre meghirdetett országos elnökségi ülése előtt néhány órával jelentette be lemondását. Az elnökségi ülést a Faymann személyét és az általa követett irányvonalat ért, párton belüli bírálatok hatására hívták össze.

Faymann rövid leköszönő beszédében elismerte, hogy nagy kihívások idején teljes támogatottságra van szükség, a jelenlegi többség azonban „túl kicsi”. Az utódját még hétfőn megnevezhetik, akinek Fayman már most minden jót kívánt. Az SPÖ vezezését átmenetileg Michael Häupl bécsi polgármester veszi át.

MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »