Lemondott Werner Faymann osztrák kancellár

  • Váratlanul lemondott összes tisztségéről Werner Faymann osztrák kancellár, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke hétfőn.
  • Faymann szerint az “országnak és a pártnak is olyan vezetőre van szüksége, aki erős támogatottsággal bír”, a jelenlegi többség azonban túl kicsi.
  • Az új kancellár személyét egyelőre még nem tudni, a szociáldemokrata párt vezetését átmenetileg Michael Häupl bécsi polgármester veszi át.

“Az országnak és a pártnak is olyan vezetőre van szüksége, aki erős támogatottsággal bír” – indokolta távozását Faymann az osztrák közszolgálati rádióban is bejátszott nyilatkozatában.

A politikus az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) hétfőn délután megrendezendő, előre meghirdetett országos elnökségi ülése előtt néhány órával jelentette be lemondását. Az elnökségi ülést a Faymann személyét és az általa követett irányvonalat ért, párton belüli bírálatok hatására hívták össze.

Faymann rövid leköszönő beszédében elismerte, hogy nagy kihívások idején teljes támogatottságra van szükség, a jelenlegi többség azonban “túl kicsi”. Az utódját még hétfőn megnevezhetik, akinek Fayman már most minden jót kívánt. Az SPÖ vezezését átmenetileg Michael Häupl bécsi polgármester veszi át.

MTI / Kitekintő

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »