Még négy évig Fico lesz a miniszterelnök

Robert Fico miniszterelnök lesz az egész választási ciklus során – vélekedik Robert Kaliňák belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes. Minderről az Új Szó számolt be.

Kaliňák tegnap a parlamentben újságírók előtt úgy fogalmazott, bár a kormányfő betegszabadságon van, végzi a dolgát, részt vesz a döntéshozatalban, ahol pedig személyesen nem tud megjelenni, ott a miniszterelnök-helyettesek helyettesítik.  Kaliňák Fico egészségi állapotáról nem akart nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy ezek személyes jellegű információk. „Az orvosok jelenleg megpróbálják felállítani a diagnózist, ez bizonyos esetekben egy hét, van, hogy kettő, vagy egy hónap. Feltételezem, hogy a hét végéig rendelkezésünkre fognak állni a megfelelő információk, és tudni fogjuk, a miniszterelnök mikor térhet vissza feladataihoz” – monda.  Kaliňák elmondta, a Smerben nem keresik Fico utódát. „Sosem számoztuk meg, ki a kettes a Smerben. Nálunk az egyes a fontos” – tette hozzá. Radoslav Procházka, a koalíciós Sieť elnöke szerint is kitölti a megbízatási idejét a miniszterelnök. Fico április 14. óra van megfigyelésen a pozsonyi szívkórházban.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »