Közvélemény-kutatás: Jó úton halad Szerbia?

Az Antena csoport és a CeSID közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a válaszadók 41 százaléka úgy véli, rosszabul él, mint három évvel ezelőtt.

Az összesen 1009 megkérdezett bevonásával végzett felmérés eredményei azt mutatják, a férfiak azt gondolják, hogy rossz irányba haladnak a dolgok, míg a nők bizakodóbbak, szerintük jó irányba tart Szerbia.

A harminc évnél fiatalabb polgárok negatív véleményt fogalmaztak meg, míg a legidősebbek, a hatvan évnél idősebbek gondolkodnak pozitívan.

A legképzettebbek is úgy vélik, Szerbia rossz irányba halad.

A megkérdezettek valamivel több mint 41 százaléka szerint az ország jelenleg rossz vágányon van, 18,1 százalékuk úgy véli, egy helyben áll, 35,9 százalékuk véleménye pedig az, hogy Szerbia jó úton van.

Szintén a legképzettebbek mondták, hogy rosszabul élnek, mint három éve, 41,1 százalékuk vélekedik így. A válaszadók 35,6 százaléka változatlannak ítélte a helyzetet, 22,7 százalékuk pedig jobban él.

A kérdésre, hogy mi lenne az új kormány első feladata, a válaszadók 16,6 százaléka azt válaszolta, új munkahelyek teremtése, 0,2 százalékkal kevesebben pedig azt mondták, hogy a fiatalokkal kellene törődniük és munkát adni nekik. Főleg a negyven évnél fiatalabbak vélekedtek így. Az életszínvonal növelése mellett határozta el magát a válaszadók 15,6 százaléka, a korrupció és a bűnözés elleni harcot pedig 8,8 százalékuk nevezte meg.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »