Meghosszabbította az ügyész Antal Árpád bírósági felügyeletét

Meghosszabbította 60 nappal pénteken az Antal Árpád elleni bűnvádi eljárást vezető ügyész a hivatala gyakorlásától eltiltott sepsiszentgyörgyi polgármester bírósági felügyeletét.

Antal Árpád a Maszolnak elmondta, első lépésként hivatalos kéréssel fordult az ügyészhez, hogy vizsgálja felül a döntését. A válasz függvényében pedig jövő héten fellebbezni fog a Bukaresti Törvényszéken.

A politikus tájékoztatása szerint a törvényszék várhatóan gyorsított eljárással tárgyalja majd az ügyet, így vélhetően már jövő hét végéig megszületik a jogerős döntés. „Bármit dönt a törvényszék, fellebbviteli lehetőség nincs” – magyarázta.

Mint ismert, Antal Árpád a sepsiszentgyörgyi RMDSZ polgármesterjelöltje, indulását már több mint tízezren támogatták aláírásukkal. A Maszol kérdésére azonban megerősítette: bár nem jelentene jogi akadályt, a bírósági felügyelet meghosszabbítása esetén nem vállalja a jelölést. „Erkölcsi szempontból nem tehetem azt meg, hogy az emberek megválasztanak, de a választások után nem gyakorolhatom a tisztséget, amivel megbíztak a választók” – jelentette ki.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »