Választások: kemény küzdelem várható Székelyudvarhelyen

Zakariás Zoltán országos alelnököt jelöli székelyudvarhelyi polgármesternek az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a június 5-ei helyhatósági választásokon – közölte az EMNP.

A döntést bejelentő keddi sajtótájékoztatóján a polgármesterjelölt elmondta, négy éve tapasztalja azt, hogy a városvezetés nem kíván valós együttműködést kialakítani a városlakókkal. Véleménye szerint akkor tud fejlődni és előrelépni Székelyudvarhely, ha egy erős és megbízható önkormányzata van. Ez csak úgy lehetséges szerinte, ha a valódi partnerséget alakítanak ki a városlakókkal, a helyi vállalkozókkal, a civil szféra képviselőivel és az egyházakkal is.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint  hónapokon át tartó tárgyalássorozat végén eldőlt: az MPP helyi képviselőivel való együttműködési szándék – az MPP országos vezetése és az RMDSZ közötti megállapodás miatt – nem tud konkrét formát ölteni. Ezért az EMNP tanácsosi listát és önálló polgármesterjelöltet indít a helyhatósági választásokon.

Mint ismert, az RMDSZ polgármesterjelöltje Arros Orsolya közgazdász, és a független Lukács László vállalkozó is indulna a tisztségért. Bunta Levente jelenlegi polgármester még nem döntött arról, hogy vállal-e újabb jelölést.

Kitekintő / Maszol.ro

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »