Az SNS vezet a Vajdaságban is, a VMSZ nyolc százalékot kapna

A Szerb Haladó Pártot a biztos szavazók 41,2 százaléka támogatja a Vajdaságban, a Vajdasági Szociáldemokrata Ligát 12 százalék, a Szerbiai Szocialista Párt köré tömörülő koalíciót 8,5 százalék, a Demokrata Párt koalícióját 6,2 százalék, derül ki a CeSID és a TV Prva közvélemény-kutatásából.

A Vajdasági Magyar Szövetséget a biztos szavazók 8 százaléka támogatná, a Szerb Radikális Pártot 7,6 százalék, a Dveri és a Szerbiai Demokrata Párt koalícióját szintén 7,6 százalék, az Elég volt Mozgalmat 5,4 százalék, míg a Liberális Demokrata Párt és a Szerbiai Szociáldemokrata Párt koalíciója nem érné el a parlamenti küszöböt, támogatottságuk 2,9 százalék.

A választásokon a vajdasági polgárok 53 százaléka venne részt.

A megkérdezettek legtöbbje, 43 százaléka véli úgy, hogy Aleksandar Vučić lenne a legjobb megoldás, ami a kormányfői posztot illeti.

Bojan Pajtićot a polgárok 6,1 százaléka, Saša Radulovićot 5,3 százalék, Vojislav Šešeljt 3,5 százalék, Ivica Dačićot 3,1 százalék támogatná a kormányfői tisztséget illetően.

A legjobb ellenzéki vezető a vajdaságiak szerint Šešelj (10,8 százalék), majd őt követi Boris Tadić, Nenad Čanak, Saša Radulović, Ivica Dačić, Boško Obradović és Bojan Pajtić.

A megkérdezettek 81,1 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a választási kampány nem fogja befolyásolni a döntésében, és csupán a polgárok 6 százaléka mondta, hogy jelentős mértékben befolyásolja a kampány, írja a Tanjug.

Kitekintő / Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »