Volt Moszad-ügynökök léptek akcióba Romániában?

Laura Codruța Kövesi főügyész nem az egyetlen fontos állami tisztségviselő, aki után kémkedtek az izraeli nyomozóirodának dolgozó volt Moszad-ügynökök – tudta meg ügyészségi forrásokból a PRO TV.

Mint ismert, korábban a bíróság elrendelte a nyomozóiroda két alkalmazottjának, Ron Weinernek és David Geclowicznak az előzetes letartóztatását, mert a gyanú szerint az elektronikus postafiókja feltörése révén szerzett információk segítségével kompromittálni akarták a korrupcióellenes ügyészség vezetőjét.

Vádhatósági források szerint az egyik gyanúsított elismerte, hogy sikerült hozzáférnie Kövesi rokonainak postafiókjához. Ugyanezen források szerint a két izraeli állampolgár – a Moszad volt ügynökei – további húsz román döntéshozót is le akartak járatni a magánéletükről megszerzett információkkal. Akciójukat állítólag másfél éve kezdték.

A román lapok úgy tudják, hogy a két gyanúsítottat Laura Codruța Kövesi apja, Ioan Lascu volt ügyész jelentette fel. Izrael bukaresti nagykövetsége közölte, hogy az ügyhöz semmi közük nincs izraeli állami szerveknek.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »