Zenta: átadta listáját a Magyar Mozgalom és a VMDK

Zentán tegnap délután adták át önkormányzati választási listájukat a Magyar mozgalom – hogy változtassunk! – Zsoldos Ferenc lista képviselőjelöltjei. A listán 19 jelölt neve szerepel, akiknek indulását összesen több mint 600 személy támogatta az aláírásával.

– Nagyon örülünk annak, hogy átadhattuk a listánkat, és szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki aláírásával támogatta a választásokon való indulásunkat. Mindenki önként, szabadon jött aláírni, hiszen mi se pénzt, se hatalmat nem használtunk fel arra, hogy listát állítsunk, és erre nagyon büszkék vagyunk – nyilatkozta a listaátadást követőn dr. Zsoldos Ferenc, a lista vezetője, aki elmondta, a lista második helyén Gordán József nyugalmazott tanító, a harmadikon Burány Katalin magyartanár, néprajzkutató, a negyediken Sándor József szövetkezeti vezető, az ötödiken pedig Kókai Péter újságíró szerepel.

– A Magyar Mozgalom nem tipikusan választási formáció, hanem jóval több annál. A Magyar Mozgalom változást szeretne elérni, szeretné újra demokratizálni a délvidéki magyar közösséget. A választásokon való indulás inkább kényszerhelyzet volt számunkra, ugyanis mivel az elmúlt fél évben nem sikerült demokratizálnunk a társadalmunkat, ezért kíváncsiak voltunk arra, melyik utat szeretné járni a délvidéki magyarság, azt, amit eddig is járt, tehát egy hihetetlenül centralizált, fölülről lefelé építkező, és adott esetben kizárólag a párttagoknak előnyt biztosító közösséget szeretne építeni, vagy egy ennél sokkal nyitottabb, egy mindenkinek helyet biztosító rendszert. Mi az utóbbiért küzdünk. A választásoknak tehát elsősorban az a tétje, hogy lesz-e délvidéki magyar megújulás, vagy sem. Mindennek eldöntése a választópolgárok kezében van – hangsúlyozta dr. Zsoldos Ferenc.

A Magyar mozgalom – hogy változtassunk! – Zsoldos Ferenc lista várhatóan a 4-es sorszámmal indul majd az önkormányzati választásokon, ugyanis Zentán eddig hivatalosan 3 listát hirdetettek ki, a Szerb Haladó Pártét, a Vajdasági Magyar Szövetségét és a Demokrata Pártét.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »