Szerbia kitart, nem akar befogadóközponttá válni

Szerbia továbbra is az Európai Unióval és a migránsútvonalon elhelyezkedő országokkal összehangolva folytatja tevékenységét, jelentette ki Zoran Đorđević védelmi miniszter.

Ugyanakkor Szerbia nem fogja megengedni, hogy befogadóközponttá alakítsák azon menekültek számára, akik a határok lezárása után nem utazhatnak tovább Nyugat-Európába.

Đorđević Bécsben kijelentette, az aktuális menekültválság megmutatta, hogy egy régió biztonságát nem lehet a világ többi részétől különválasztva szemlélni, tájákoztatott a védelmi minisztérium.

A miniszter arra is kitért, hogy az egyetlen hatékony megoldást a válság sújtotta térség stabilizációja jelenti, amin minél határozottabban kell dolgozni, hogy hosszú távú megoldást érjenek el és megteremtsék a menekültek és a migránsok hazatérésének feltételeit.

Đorđević leszögezte, Szerbia megbízható és konstruktív partner a migránsválság megoldásában, de a végleges megoldást Európától várja.

Đorđević Bécsben Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és sportminiszter meghívására részt vett a Közép-európai Védelmi Kezdeményezés védelmi minisztereinek kibővített találkozóján.

A találkozón részt vett továbbá az osztrák, a horvát, a cseh, a magyar, a szlovák, a szlovén, a lengyel, a montenegrói és a macedóniai védelmi miniszter is.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Pekingben tárgyalt a holland miniszterelnök

A technológiai hozzáférés korlátozása, az ipari és ellátási láncok megszakítása csak konfrontációhoz vezetne, és ezek a kísérletek nem fogják megállítani az ország előretörését - jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán Mark Rutte holland miniszterelnökkel való pekingi találkozója során.

Read More »

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »