Nagy a támogatottsága az RMDSZ jelöltjének

Sepsiszentgyörgyön gyorsan gyűlnek a támogató aláírások Antal Árpád polgármester jelöltsége érdekében. Az RMDSZ Háromszéki elnöke, Tamás Sándor elmondta, hogy a városban működő hét aláírásgyűjtő helyeken illetve a házról házra járó önkéntesek révén mintegy 3000 támogató aláírás gyűlt össze néhány nap alatt. Ez Antal Árpád nagymértékű támogatottságát bizonyítja, mutatott rá Tamás Sándor, aki szerint az aláírásgyűjtés folytatódik.

Mint arról beszámoltunk a választási törvény értelmében minden polgármesterjelölt és a tanácsos listákon szereplők számára össze kell gyűjteni a település választókorú polgárai legalább 1 százalékának  támogató aláírását. Sepsiszentgyörgyön 550 aláírásra lenne szükség, de az RMDSZ célja az, hogy legalább tízezer aláírást gyűjtsenek össze Antal Árpád támogatására, mivel így szeretnék bebizonyítani a hatóságoknak, hogy Sepsiszentgyörgy lakói értékelik Antal Árpád eddigi munkáját és támogatják, hogy harmadik alkalommal is ő legyen a város polgármestere.

Mint ismert bírósági felügyelet alatt lévő és polgármesteri tisztsége gyakorlásától eltiltott Antal Árpád az őt támogató aláírásgyűjtés ellenére az ügyészség további lépésétől teszi függővé, hogy megméretkezik-e az idei választásokon. A polgármester Facebook-bejegyzésében azt írta: „amennyiben a polgármesteri teendőktől való eltiltásomat feloldják, akkor boldogan folytatom a megkezdett munkát”. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) által indított vizsgálat miatt Antal Árpádot április 17-ig helyezték bírósági felügyelet alá.

Az RMDSZ háromszéki elnöke, Tamás Sándor szerint „Sepsiszentgyörgyön kényes a helyzet, de megtanultunk vékony jégen járni.” Hozzátette: az RMDSZ-nek egyetlen jelöltje van Sepsiszentgyörgyön, és ő Antal Árpád, akinek jelöltségét a városlakók nagy számban támogatják aláírásukkal és érzése szerint tízezernél is több aláírást is össze fognak gyűjteni.

Tamás Sándor korábban úgy nyilatkozott: egyértelmű számunkra, hogy Antal Árpádot egy mondvacsinált ügybe rángatták bele és meggyőződésünk, hogy hamarosan kiderül, hogy tisztességgel végezte munkáját, amit szeretnénk ha folytatni tudna.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »