Terrorizmus: lőszereket találtak Hollandiában egy házkutatás során

  • A rendőrség lőszereket és kábítószert talált a meghiúsított franciaországi merénylettel kapcsolatban őrizetbe vett francia férfi rotterdami lakásain.
  • A házkutatások során telefonkészülékeket, SIM-kártyákat, merevlemezeket, pénzt, lőszereket és kábítószert foglaltak le a hatóságok.
  • A holland ügyészség vasárnap este jelentette be, hogy Párizs kérésére őrizetbe vett egy 32 éves francia férfit.

A rendőrség lőszereket és kábítószert talált a meghiúsított franciaországi merénylettel kapcsolatban vasárnap őrizetbe vett francia férfi rotterdami lakásain – jelentette be a holland ügyészség hétfőn.

„A házkutatások során telefonkészülékeket, SIM-kártyákat, merevlemezeket, pénzt, lőszereket és kábítószert foglaltak le a hatóságok” – mondta el Wim de Bruin ügyészségi szóvivő hozzátéve, hogy robbanószert nem találtak a férfi által használt két nyugat-rotterdami lakásban.

Bruin közölte, hogy megkezdődött az eljárás a férfi kiadatásáról Franciaországnak, amely korábban kérte a gyanúsított elfogását.

A holland ügyészség vasárnap este jelentette be, hogy Párizs kérésére őrizetbe vett egy 32 éves francia férfit, illetve három másik gyanúsítottat, akik közül ketten algériai származású férfiak.

A Montreuilben, Párizs külvárosában született Anis B.-t azzal gyanúsítják a francia hatóságok, hogy Reda Kriket-vel együtt merényletre készültek az Iszlám Állam dzsihadista szervezet megbízásából. A fegyveres rablás miatt ismert Kriket-t csütörtökön fogták el a francia hatóságok Párizs külvárosában.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »