Terrortámadások történtek Brüsszelben

  • Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren.
  • Belga lapértesülések szerint legalább 13 ember halt meg a támadás következtében.
  • Szemtanúk szerint lövések is dördültek a repülőtéren.
  • Később robbanás történt kedd reggel egy brüsszeli metróállamoson is.

Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. Sajtóhírek szerint többen megsérültek, a repülőteret kiürítették, a vonatközlekedést pedig felfüggesztették a környéken.

A Le Soir című helyi lap friss értesülései szerint a robbanások a repülőtér indulási oldalán történtek az American Airlines légitársaság irodája közelében.

A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott.

Halálos áldozatok is vannak a brüsszeli repülőtéren

A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont 13 ember meghalt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanásban – jelentette a belga sajtó. A helyszíni beszámolók több tucat sérültről is említést tettek.

A helyi hatóságok bejelentették, hogy kiürítik és lezárják a légikikötő épületét. Az érkező járatokat más repülőterekre terelik át. A környéken a vonatközlekedést is felfüggesztették.

Szemtanúk szerint az első detonáció után mindenki rohanni kezdett a kijárat felé. A helyszínen mindenhol otthagyott csomagok hevernek.

Szemtanúk szerint lövések is dördültek a brüsszeli repülőtéren

Szemtanúk szerint lövések dördültek és arab nyelvű kiabálások hallatszottak a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel, közvetlenül a kettős robbanás előtt – jelentette a La Derniére Heure című belga napilap internetes felületén. A legfrissebb hírek szerint öngyilkos merénylők hajtották végre a támadást.

A legmagasabb szintre emelik a terrorkészültséget

Belgiumban elrendelték a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt kettős robbanás után – jelentette be Jan Jambon belga belügyminiszter.

Robbanás történt egy brüsszeli metróállamoson is

Robbanás történt kedd reggel egy brüsszeli metróállamoson is, az uniós intézmények közelében – jelentette az RTBF belga közszolgálati csatorna. Azóta lezárták az összes metróállomást a belga fővárosban – jelentette be a brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB), amely szerint füstöt észleltek az uniós intézmények közelében is.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »