Az ukránok 90 százaléka elégedetlen a gazdasági helyzettel

Az ukránok többsége elégedetlen az ország gazdasági helyzetével. Ezt mutatta ki annak a felmérésnek az eredménye, melyet az ukrán Research & Branding Group 3-11 folytatott februárban.

Februárban az Ukrajna gazdasági helyzetével a lakosság 87 százaléka volt elégedetlen, 11 százalék közepesnek ítélte meg, és csak a megkérdezettek 1 százaléka vélte azt elfogadhatónak – számol be a RIA Novosztyi.

2013 szeptemberében, még a Majdan előtt, az ukránok 66 százaléka volt elégedetlen a gazdasággal, a lakosság 28 százaléka közepesnek ítélte azt meg, és 4 százalék volt csupán elégedett.

A felmérés adatai alapján, most az ukránok nagy részének erősen be kell húzni a nadrágszíjat.

Februárban az élelmiszercikkeken a lakosság 59 százaléka spórolt, a kommunális költségeken 37 százalék, nagyobb vásárlást 19 százalék nem engedhetett meg magának, 44 százaléknak pedig le kellett mondania a szórakozásról és a nyaralásról. Csak a megkérdezettek 3 százaléka válaszolt úgy, hogy ők bizony semmin sem spórolnak.

2014 márciusában, amikor a Majdan utóhatásai még nem voltak észlelhetőek, a megkérdezettek 19 százalékának nem volt szükséges megvonnia magától semmit sem, a nagyobb vásárlásokat 13 százalék nem engedhette meg magának, 15 százalék a kommunális szolgáltatásokon, 37 százalék pedig az élelmiszercikkeken spórolt.

2014 márciusában családjuk anyagi helyzetével a megkérdezettek 49 százaléka volt elégedetlen, 2016 februárjára ez az arány 61 százalék lett.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »