Az ukránok 90 százaléka elégedetlen a gazdasági helyzettel

Az ukránok többsége elégedetlen az ország gazdasági helyzetével. Ezt mutatta ki annak a felmérésnek az eredménye, melyet az ukrán Research & Branding Group 3-11 folytatott februárban.

Februárban az Ukrajna gazdasági helyzetével a lakosság 87 százaléka volt elégedetlen, 11 százalék közepesnek ítélte meg, és csak a megkérdezettek 1 százaléka vélte azt elfogadhatónak – számol be a RIA Novosztyi.

2013 szeptemberében, még a Majdan előtt, az ukránok 66 százaléka volt elégedetlen a gazdasággal, a lakosság 28 százaléka közepesnek ítélte azt meg, és 4 százalék volt csupán elégedett.

A felmérés adatai alapján, most az ukránok nagy részének erősen be kell húzni a nadrágszíjat.

Februárban az élelmiszercikkeken a lakosság 59 százaléka spórolt, a kommunális költségeken 37 százalék, nagyobb vásárlást 19 százalék nem engedhetett meg magának, 44 százaléknak pedig le kellett mondania a szórakozásról és a nyaralásról. Csak a megkérdezettek 3 százaléka válaszolt úgy, hogy ők bizony semmin sem spórolnak.

2014 márciusában, amikor a Majdan utóhatásai még nem voltak észlelhetőek, a megkérdezettek 19 százalékának nem volt szükséges megvonnia magától semmit sem, a nagyobb vásárlásokat 13 százalék nem engedhette meg magának, 15 százalék a kommunális szolgáltatásokon, 37 százalék pedig az élelmiszercikkeken spórolt.

2014 márciusában családjuk anyagi helyzetével a megkérdezettek 49 százaléka volt elégedetlen, 2016 februárjára ez az arány 61 százalék lett.

Kárpátinfo.net

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »