Elutasította az EMNP az MPP vádját

Az Erdélyi Magyar Néppárt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben adott hangot felháborodásának amiatt, hogy egy pénteki közleményben a Magyar Polgári Párt az EMNP  „felbérelt fütyülőinek” tulajdonította Biró Zsolt MPP-elnök kifütyülését a székely szabadság napján Marosvásárhelyen.

Az EMNP szerint Marosvásárhelyen a tömeg „spontán módon nyilvánított véleményt Biró Zsoltról és az ő két éve tartó politikai ámokfutásáról”. Az EMNP szerint az MPP-nek mások vádolása helyett szembe kellene néznie azzal, hogy „az RMDSZ-t minden áron kiszolgálni akaró lakájpolitikája erkölcsi bukást eredményezett, és politikai bukást vetít előre”.

A marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművénél tartott csütörtök délutáni megmozduláson Biró Zsoltot a rendezvényről intézményesen távol maradó Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szövetségeseként fütyülték ki. A politikus a megírt beszédét félretéve kijelentette: „Ha a székely autonómiát a megosztás eszközévé tesszük, akkor az autonómia ügye biztos vesztésre van ítélve.”

Az MPP pénteken kiadott közleményében az EMNP  által „felbérelt fütyülőknek” tulajdonította a történteket. Példátlannak tartotta, hogy éppen a magyar közösség soraiból „felbujtott provokátorok” zavarták meg a rendezvényt.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »