Seselj felgyújtotta a NATO és az EU zászlaját

Vojislav Šešelj, a Szerb Radikális Párt vezére a belgrádi különleges bíróság épülete előtt követői jelenlétében felgyújtotta az Európai Unió és a NATO zászlaját.

Véleménye szerint a NATO-val kötött megállapodás aláírása után Szerbia többé nem független ország, s tiltakozásul felgyújtotta a két szervezet zászlaját, jelentik a szerb hírügynökségek.

A belgrádi felső bíróság arról tájékoztatott, hogy lemondták Vojislav Šešelj mára tervezett, a hágai törvényszéknek történő kiadatásáról szóló meghallgatását.

A felső bíróság honlapján azt írják, a bíró eljárási okokból mondta le a meghallgatást, s a radikális vezért tegnap a kora délutáni órákban értesítették is erről. A meghallgatás új időpontját később határozzák meg, derül ki a bíróság honlapján.

Šešelj tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, eleget tesz a felső bíróság idézésének.

A hágai törvényszék korábban bejelentette, hogy március 31-én hoz ítéletet Šešelj ügyében, s elrendelte a szerb kormánynak, hogy biztosítsa a radikális vezető részvételét az ítélethirdetésen.

Šešelj több alkalommal is hangoztatta, hogy önként nem megy vissza Hágába.

Kitekintő / Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »