Még át lehet jelentkezni a szombati szlovák választások előtt

Aki a szombati szlovákiai parlamenti választások idején nem fog az állandó lakhelyén tartózkodni, választói igazolvány segítségével érvényesítheti választójogát, írja az Új Szó.

A választói igazolványt az állampolgár lakhelye szerint illetékes önkormányzat állítja ki. Február közepéig írásban és e-mailben is lehetett kérvényezni, de most már csak személyesen lehet, legkésőbb március 4-éig, a hivatali órák alatt. A választói igazolványt írásban meghatalmazott harmadik személy is kiválthatja.  Akinek választói igazolványa van, az ország bármelyik szavazóhelyiségében leadhatja a voksát. A választási bizottság az igazolvány átadása után beírja őt a helyi névjegyzékbe.

Kitekintő / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »