Üldöztetésére is büszke az ellenzék

Robert Fico miniszterelnök, azzal, hogy a választások előtt az államhatalom minden eszközével rárontott Igor Matovičra, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek – Új Többség párt elnökére, mobilizálta annak választóit. Fico adócsalással vádolta meg az ellenzéki politikust, írja az Új Szó.

Matovič úgy fogalmazott, a támadással Fico saját maga alatt vágja a fát. „Ezzel csak azokat a választókat hergeli fel, akik egyébként nem mentek volna el szavazni. Személy szerint azt gondolom, Fico ezzel nagyon sokat segített nekünk. Nem arra vágyom, hogy mindenki ránk szavazzon, hanem hogy jöjjenek el, és demokratikus pártokat válasszanak” – mondta. A politikus szerint pártja jobb eredményt fog elérni a választásokon, mint ahogy azt a közvélemény-kutatások jelzik. Ha viszont nem érik el a hét százalékos küszöböt, fontolóra veszi, hogy lemond a pártelnökségről.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »