2016 még jobb év lesz Szerbia európai integrációja tekintetében

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter meggyőződését fejezte ki, hogy 2016 a tavalyinál sokkal jobb év lesz Szerbia számára az ország európai integrációja tekintetében, jelenti a Tanjug.

Kurz Belgrádban a vállalkozókkal tartott találkozóján kijelentette, Szerbia Ausztria fontos partnere, s egyben a régió legfontosabb országa is.

Külön köszönetet mondott Aleksandar Vučić miniszterelnöknek és a szerb kormánynak a régión belüli stabilitás érdekében tett erőfeszítéseiért.

Az orsztrák külügyminiszter leszögezte, Szerbia sok lehetőséget nyújt az ausztriai vállakozóinak, ezért van jelen az országban már mintegy ötszáz osztrák cég.

„Országaink nemcsak erős gazdasági kapcsolatot ápolnak, hanem kulturális és emberi viszonyt is. Jól együttműködünk az ausztriai szerb közösséggel, mintegy 200 ezer szerb származású ember él országunkban, akik jelentősen hozzájárulnak Ausztria mindennapjaihoz” – hangoztatta.

Azi is kiemelte, hogy Szerbia és Ausztria között igencsak jó politikai együttműködés alakult ki, különösen a menekültválság kérdésében.

„Ebben a nehéz helyzetben kiválóan tudunk együttműködni Szerbiával és Macedóniával, akik velünk együtt dolgoznak a menekülthullám megfékezésén. Ez nagyon hasznos számunkra, de Németország és Svédország számára is” – húzta alá Sebastian Kurz.

Arról is biztosított, hogy Ausztria továbbra is Szerbia erőteljes partnere marad az ország uniós integrációja során.

Az osztrák diplomácia főnöke regionális körútja keretében szarajevói látogatása után érkezett hétfő délután Belgrádba.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »