Újabb drogbárót fogtak el Mexikóban

A hírhedt drogbáró Joaquín „El Chapo” Guzmán januári letartóztatása után most egy újabb kartell vezetőjét fogták el Mexikóban. Enrique Peña Nieto kormánya alatt a 122 legkeresettebb bűnözőből már 99-et sikeresen letartóztattak.

A mexikói kormány a hét elején bejelentette Francisco Javier Hernández – alias „El panchillo”, „El 2000” – letartóztatását, aki a Beltrán Leyva kartell feltételezett vezetője. Ez a szervezet egykor a Sinaloa-kartellel versengett a mexikói droghálózat irányításáért, ám az utóbbi években hatalmuk gyengülni látszott. Az országos nemzetbiztonsági megbízott, Renato Sales tájékoztatása szerint a negyvenhét éves drogbárót a Sinaloa állambeli Guasave városában fogta el szombaton a rendőrség.

Francisco Javier Hernández a kilencvenes években a Beltrán Leyva család testőreként kezdte, majd a családtagok letartóztatásával vagy elhalálozásával fokozatosan lépett feljebb a ranglétrán, mígnem egészen a kartell vezetője lett. Letartóztatásával az elnök, Enrique Peña Nieto egy újabb nevet húzhat ki a százhuszonkét személyt felölelő legkeresettebb bűnözők listájáról. Nieto elnöksége alatt a 122 keresett személyből már 99-et sikeresen előállítottak – amely közül csak három név publikus -, így már „csak” 23 név maradt a listán.

Gál Jolán

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »