A kormány mindent megtesz Szerbia védelme érdekében

Aleksandar Vučić szerb kormányfő elvárásai szerint Londonban az európai vezetőktől választ kap arra a kérdésre, hogyan kívánják megoldani a migránsválságot. A kormányfő egyúttal azt üzente, a mostani szerb kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje Szerbiát.

Vučić, mint mondta, először is amiatt aggódik, mi lesz tavasszal, mivel Európa még mindig nem talált megoldást a migránsválságra.

A szerb kormányfő holnapután Londonba utazik egy Szíriáról szóló konferenciára, amelyen többek között Angela Merkel német kancellárral, David Cameron brit kormányfővel és Li Ko-csiang kínai kormányfővel találkozik.

„Gondolom, hogy tőlük majd meghallom, milyen megoldásokkal tudnak szolgálni a jövőben a migránshelyzetre“, mondta a kormányfő újságírói kérdésre válaszolva a Savinac alagútnál.

Aleksandar Vučić kormányfő, a Szerb Haladó Párt vezetője a választásokról szólva elmondta: egyes koalíciók még március 4-e előtt létrejöhetnek, de arról nem nyilatkozott, hogy a Szerb Megújhodási Mozgalom és az Új Szerbia a SNS-szel közös listán indul-e a választásokon.

A kormányfő megismételte korábban tett kijelentését, miszerint jelenleg nem foglalkozik a választásokkal, majd hozzátette: lesz a pártoknak elég idejük arra, hogy elmondják, amit akarnak, hiszen 45 nap áll majd rendelkezésükre.

Vučić, mint mondta, nem kívánja a népet választásokkal ámítani, s hozzátette, sokan azért foglalkoznak folyton ezzel a témával, mert így szeretnék visszanyerni korábbi kiváltságaikat, hogy „ismét ők lehessenek a fő rablók, hogy folytathassák tétlenkedésüket és a polgárok kifosztását”.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »