Közvetítőkön keresztül tárgyalnak Szíria sorsáról Genfben

  • A szíriai kormány és az ellenzék képviselői csak közvetítőkön keresztül tárgyalnak majd egymással a genfi békekonferencián.
  • A Szíriai Nemzeti Koalíció vezetője elfogultsággal és „az iráni napirend” képviseletével vádolta meg az ENSZ különmegbízottját.
  • Teherán Oroszország mellett a kormányerők legfőbb támogatója.

A szíriai kormány és az ellenzék képviselői csak közvetítőkön keresztül tárgyalnak majd egymással a genfi békekonferencián – közölte Gennagyij Gatyilov orosz külügyminiszter-helyettes az Interfax hírügynökségnek adott interjújában szombaton.

Szintén szombaton a legfontosabb szíriai ellenzéki ernyőszervezet, a Szíriai Nemzeti Koalíció vezetője elfogultsággal és „az iráni napirend” képviseletével vádolta az ENSZ szíriai különmegbízottját, aki a tárgyalásokat vezeti.

Teherán Oroszország mellett a kormányerők legfőbb támogatója.

A szíriai ellenzék képviselői várhatóan szombaton érkeznek meg a tárgyalások helyszínére, Genfbe. A legjelentősebb szíriai kurd párt, a Demokratikus Unió Pártja (PYD) vezetője ugyanakkor már távozott is a svájci városból, miután az ENSZ visszavonta meghívását.

A kurdok részvételét a PYD-t és más kurd szervezeteket terroristáknak tartó Törökország ellenzi.

A várakozások szerint a konferencia vasárnap kezdődik, az ellenzék először az ENSZ különmegbízottjával kíván egyeztetni.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »