A francia légierő Irakban bombázta az Iszlám Államot

  • A francia légierő az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek az iraki Moszul közelében lévő egyik központját bombázta.
  • Hétfő óta hétszer hajtott végre légicsapást a francia hadsereg az Iszlám Állam állásai ellen.
  • Az Iszlám Állam visszaszorulóban van Irakban, ahol elvesztették Szindzsár és Ramadi felett az ellenőrzést.

A francia légierő csütörtökre virradó éjjel az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek az iraki Moszul közelében lévő egyik telekommunikációs központját bombázta – közölte csütörtökön a francia védelmi miniszter.

Jean-Yves Le Drian a BFM hírtelevízióban elmondta, hogy hétfő óta hétszer hajtott végre légicsapást a francia hadsereg az Iszlám Állam állásai ellen Szíriában és Irakban az iraki és kurd erők támogatására.

„Az Iszlám Állam visszaszorulóban van Irakban, ahol elvesztették Szindzsár és Ramadi felett az ellenőrzést” – emlékeztetett a tárcavezető, aki szerint ugyanakkor „nagyon elővigyázatosnak” kell maradni.

„Moszul visszafoglalását is meg kell majd kezdeni” – hangsúlyozta a miniszter. Arra is felhívta a figyelmet, hogy „ez egy sokkal nehezebb ügy lesz”. „Az iraki és a kurd erőknek eléggé felkészültnek kell lenniük ahhoz, hogy ezt a csatát végig tudják csinálni” – mondta Jean-Yves Le Drian.

Az Iszlám Állam elleni hét nyugati országból (Franciaország, Egyesült Államok, Ausztrália, Németország, Olaszország, Nagy-Britannia és Hollandia) álló nemzetközi koalíció képviselői január 20-án Párizsban egyeztetnek a katonai stratégiájukról.

„Megvitatjuk, hogyan lehet az erőinket növelni Irakban és Szíriában” – mondta a francia védelmi miniszter.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »