Nő a járulék Szlovákiában

Januártól ismét nő az egészségügyi járulék összege Szlovákiában.  Az önálló kereső tevékenységet végző személyeknek és az egyéni vállalkozóknak az új évtől havonta minimum 60,06 eurót kell utalniuk az egészségügyi biztosítónak, írja az Új Szó.

Míg 2015-ben a járulék minimális összege még 57,68 euró volt, ez idén 60,06 euróra nőtt. A járulék aktuális összegét mindig a havi átlagbérből számolják ki. Egészségkárosodott személyek esetében az összeg a felére csökken, nekik tehát minimum 30,03 eurót kell havonta fizetniük a biztosítónak. Aki nem utalja át időben – minden hónap 8.-áig – a havi járulékot, annak neve az adósok listájára kerül. Az adósok csak a legfontosabb, elsősegély jellegű egészségügyi ellátásra jogosultak.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »