Bugár: a Hídnak semmilyen kapcsolata nincs a Fidesszel

A Híd elnöke szerint a szlovák és a magyar miniszterelnök között születhetett egy szóbeli megállapodás arról, hogy kerülni fogják a kényes kisebbségi témákat.

Bugár Béla a SITA hírügynökségnek adott interjúban elmondta, a Hídnak semmilyen kapcsolata nincs a magyar kormánypárttal. A Híd elnöke szerint a Fidesz csak egy kisebbségi pártot hajlandó elismerni Szlovákiában, az MKP-t. Ezzel Bugár szerint Orbánék semmibe vesznek mintegy 150 ezer szlovákiai magyar választót. „A másik oldalon: mi a Szlovák Köztársaság állampolgárai vagyunk. Itt kell egyezségekre jutnunk, nem külföldön. Csak akkor működnek a dolgok, ha meg tudunk egyezni a többségi nemzet képviselőivel. Mehetünk például Magyarországra  panaszkodni, de a döntések itt születnek” – vélekedett Bugár hozzátéve: a Híd politikája helyesnek mutatkozik, hiszen mérséklődött a feszültség a szlovák-magyar kapcsolatokban.

Ezzel kapcsolatban ugyanakkor a Híd elnöke rámutatott: a szlovák és a magyar miniszterelnök között születhetett egy szóbeli megállapodás arról, hogy kerülni fogják a kényes kisebbségi témákat. „A kisebbségeket érintő ügyekről egyáltalán nem tárgyalnak. Létrehoztak egy bizottságot a kettős állampolgárság problémájának megoldására, amely azonban nem oldott meg semmit. Igyekeznek együttműködni gazdasági téren, határokon átívelő projekteket támogatnak, aztán ezzel dicsekednek. Az viszont, hogy a problémákra nem születtek megoldások, nem jelenti azt, hogy a problémák megszűntek volna létezni” – hangsúlyozta Bugár.

Új Szó / SITA

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »