Szlovákia: hétpárti parlament alakulna

Ha november és december fordulóján tartották volna a parlamenti választásokat, akkor hét párt jutott volna be a szlovák törvényhozásba a Median SK felmérése szerint. Az Új Szó beszámolóját idézzük.

A Median SK nem használ nemzetiségi mintát. A felmérés szerint a Smer 42,4 százalékkal nyert volna, egyben a Robert Fico vezette párt az egyetlen, amely kétszámjegyű eredményt ért el. Második helyen, 9,4 százalékkal a Kereszténydemokrata Mozgalom, harmadikon a Sieť (8,3 százalék) végzett. A felmérés szerint a parlamentbe jutott volna még a Szabadság és Szolidaritás (7 százalék), az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek – Új Többség (6,7 százalék), a Híd (6,6 százalék) és a Szlovák Nemzeti Párt (6,4 százalék). Nem került volna be a felmérés szerint az MKP 4,4, és az SDKÚ 3,3 százalékkal. Más pártra a megkérdezettek 5,5 százaléka szavazott volna.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »