Városiak lettek a bősiek

A bősi ünnepségek 21 órakor vették kezdetüket, alig három órával később már kisváros lett a nagyközségből.

Sokan amiatt ellenezték a városi rangot, merthogy a helyi adók és illetékek emelésével jár majd. Fenes Iván bősi polgármester azonban ezt (egyelőre) cáfolta. „A törvény szerint a képviselő-testület elfogadta a vonatkozó általánosan kötelező érvényű rendeletet. A dokumentum már jóvá van hagyva, ahogy a polgármester fizetése is. Ezeket a falu lakosságszáma alapján határozzák meg. Minden úgy marad, mint eddig, semmilyen változásra nem kell számítani” – jegyezte meg.

Fenes eldicsekedett azzal, hogy mintegy 10 kilométer hosszan befejezték a csatornázást, átadásra kerül 50 bérlakás, és még a miniszterelnök tartalékából is futotta Bősre. 40 ezer eurót kaptak egy műfüves több funkciós sportpálya megépítésére.

Jauár 20-án Bősön tartják a megyei képviselő-testület ülését, és Fenes szerint ezzel is nagyobb esélyük nyílik arra, hogy pénzt kapjanak a falu központjában egy körforgalom kialakítására.

A terveik között van az is, hogy a – most már – városi hivatalt felújítsák, valamint hogy munkahelyeket teremtsenek. Erről azonban részleteket nem közölt.

Parameter.sk / TASR

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »