Városiak lettek a bősiek

A bősi ünnepségek 21 órakor vették kezdetüket, alig három órával később már kisváros lett a nagyközségből.

Sokan amiatt ellenezték a városi rangot, merthogy a helyi adók és illetékek emelésével jár majd. Fenes Iván bősi polgármester azonban ezt (egyelőre) cáfolta. “A törvény szerint a képviselő-testület elfogadta a vonatkozó általánosan kötelező érvényű rendeletet. A dokumentum már jóvá van hagyva, ahogy a polgármester fizetése is. Ezeket a falu lakosságszáma alapján határozzák meg. Minden úgy marad, mint eddig, semmilyen változásra nem kell számítani” – jegyezte meg.

Fenes eldicsekedett azzal, hogy mintegy 10 kilométer hosszan befejezték a csatornázást, átadásra kerül 50 bérlakás, és még a miniszterelnök tartalékából is futotta Bősre. 40 ezer eurót kaptak egy műfüves több funkciós sportpálya megépítésére.

Jauár 20-án Bősön tartják a megyei képviselő-testület ülését, és Fenes szerint ezzel is nagyobb esélyük nyílik arra, hogy pénzt kapjanak a falu központjában egy körforgalom kialakítására.

A terveik között van az is, hogy a – most már – városi hivatalt felújítsák, valamint hogy munkahelyeket teremtsenek. Erről azonban részleteket nem közölt.

Parameter.sk / TASR

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »