Ferenc pápa tiszteletét fejezte ki a bevándorlókat befogadó államok és emberek számára

Tisztelgett a menekülteket befogadó államok és emberek előtt karácsonyi beszédében pénteken Ferenc pápa.

A Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott, a békéről szóló karácsonyi üzenetében a katolikus egyházfő ismét felszólított a nyomor és konfliktusok elől menekülők megsegítésére, és kérte Istent, “jutalmazza meg” azokat az embereket és államokat, amelyek “számos bevándorlót és menekültet segítenek és befogadnak…, támogatva a beilleszkedésüket”.

A napfényes Szent Péter téren, ahol a november 13-i párizsi merényletek óta szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, tízezrek hallgatták az egyházfő beszédét.

Kitekintő / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »