Pásztor: Tiszteletben fogjuk tartani a szerbiai törvényeket

Pásztor István, a tartományi parlament elnöke, a VMSZ elnöke azt mondta, tiszteletben fogják tartani a szerbiai törvényeket a magyar kormánytól kapott támogatások elosztásakor, a vajdasági költségvetésről szólva pedig elmondta, valószínűleg annak megvitatása december 29-én lesz napirenden a tartományi parlamentben.

160 millió euróval többet fognak Szerbiában elkölteni

Aleksandar Vučić szerb kormányfő úgy nyilatkozott, hogy nem kíván összeesküvés-elméleteket gyártani arról, hogy hol végzi a magyar kormány által jóváhagyott, vajdasági vállalatoknak szánt 160 millió euró értékű támogatás, és minden pénzbeli támogatás, amely Szerbiába érkezik, jól jön.

„Számomra mindig nagyszerű, ha valaki pénzt ad Szerbiának. 160 millió euróval többet fognak Szerbiában elkölteni, és azt hiszem, hogy ez jó hír”, mondta a kormányfő az újságírók azon kérdésére válaszolva, hogy mi a véleménye a magyar kormány által jóváhagyott pénzösszegről, mellyel a VMSZ rendelkezik.

Vučić azt mondta, nem tud további részleteket a támogatásról, nem tudja, kinek adják majd azt, de a kormány jó kapcsolatokat ápol a Vajdasági Magyar Szövetséggel, és nem sző összeesküvés-elméleteket arról, hogy hol végzi majd ez a pénzösszeg.

„Csak azt mondom, adjanak minél több pénzt, azoknak is, akik le akarnak váltani, mert annak a pénznek a felét nálunk költik el, ha más nem, akkor az ÁFA által egy része Szerbiában marad”, fogalmazott Vučić, aki tréfálkozva Pintér Attila nagykövethez fordult, és azt mondta, adhatnának egy kis pénzt a szerb kormánynak is.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »