Kikerültek a magyar helységnévtáblák Romániában

Helyükre kerültek a 132-es jelzésű megyei úton a magyar nyelvű helységnév-, illetve forgalomirányító táblák, amelyeket Hargita Megye Tanácsa munkatársai szereltek fel szerdán – tájékoztatott csütörtöki közleményében az önkormányzat sajtóirodája.

Borboly Csaba és munkatársai Szentegyházán és Homoródalmáson közösen helyezték ki a táblákat. Mint a tanácselnök elmondta: az utolsó simítások zajlanak az útszakaszon.

„Ha sok probléma is volt ezzel a beruházással, sikerült eljutnunk idáig az embereknek köszönhetően, akik mellé álltak, és hittek a sikerben annak ellenére, hogy nem azt a biztatást kapták, amire számítottak” – fejezte ki köszönetét Borboly a megyei tanács teljes apparátusának, amiért a beruházás közbeszerzését újra tudták indítani és be tudták fejezni a munkálatokat. „A teljes megyei tanács érdeme a felújított út” – fogalmazott.

A táblák kihelyezésén jelen volt Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér és Incze Csongor alelnökök, a projekt megvalósításáért felelős munkatársak: Zsombori László, Kinda Jolán és Pápai Károly, András Attila szentegyházi megyei tanácsos, Rusz Sándor, Szentegyháza polgármestere, Molnár Tibor, Szentegyháza alpolgármestere, Rigó Mihály, Homoródalmás polgármestere.

A 2007-es tanácsi határozatban egynyelvű helységnévtáblák szerepeltek – ez magyarázza, miért kerültek ki az út mentén az új, kizárólag román nyelvű helységnévtáblák, amelyre nemrég a sajtó felfigyelt, magyarázta Barti Tihamér, a megyei önkormányzat alelnöke.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek