Karácsony előtt is szétosztotta fizetését a szlovák államfő

Andrej Kiska szlovák államfő novemberi fizetését is szétosztotta 10 rászoruló család között, akik fejenként 522,50 eurót kaptak kézhez, írja az Új Szó.

Andrej Kiska hónapról hónapra különféle humanitárius szervezetek (Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel, Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR) ajánlásával választja ki azt a tíz rászorulót, akik között szétosztja nettó elnöki jövedelmét. Decemberben elnöki támogatásban részesült többek között az a két árva kislány, akiknek édesanyja rákban, édesapjuk pedig autószerencsétlenségben vesztette életét. A nővérekről a család barátja gondoskodik, de amíg nem zárul le a gyámsági eljárás, a lányokat nem illeti meg az árvasági támogatás.

Kiska segített azon az egyedülálló anyán is, aki gyermekotthonban nőtt fel, és most két lányát neveli. Két évvel ezelőtt méhnyakrákot diagnosztizáltak nála, több műtéten is átesett. A költséges kórházi ellátás mellett még volt partnere adósságait is fizetnie kell.   Támogatásban részesült az az izomsorvadásban szenvedő férfi is, aki már kilenc éve nem hagyhatta el otthonát, és csak gépi segítséggel tud lélegezni. Édesanyja és egy ápoló gondoskodik róla.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek