Fico szerepelt a legjobban idén

A Polis-felmérés résztvevői az OĽaNO elnökének, Igor Matovičnak az idei tevékyenségét értékelték a legkevesebbre. A legjobban szereplő politikus a többség szerint idén Robert Fico volt, őt Bugár Béla követi a ranglétrán, írja az Új Szó.

A válaszadók két kédésre válaszoltak: „Melyik szlovákiai politikus szereplését tartja idén a legjobbnak, illetve a legrosszabbnak?” A felmérésben résztvevők 31,3 %-a szerint a legjobban szereplő politikus Robert Fico kormányfő volt. A második helyen a Híd elnöke, Bugár Béla végzett, az ő idei tevékenységét a megkérdezettek 17,7 %-a értékelte a legtöbbre. Következik az államfő, Andrej Kiska (15,9 %), a külügyminiszter, Miroslav Lajčák (13,6 %), a belügyminiszter, Robert Kaliňák (11,3 %), illetve az SNS elnöke, Andrej Danko (5,8 %). A válaszadók 14, 5 %-a szerint egyik politikus sem szerepelt jól, 15,4 százaléknyian nem tudtak választani. A válaszadók 27,2 %-a az OĽaNO elnökének, Igor Matovičnak a tevékyenségét értékelte a legkevesebbre, a második helyen a kormányfő, Robert Fico végzett 17,4 százalékkal. Következik a belügyminiszter, Robert Kaliňák (9,6 %), a pénzügyminiszter, Peter Kažimír (6,1 %) és az SaS elnöke, Richard Sulík (4,1 %). Egyik politikust sem jelölte meg a megkérdezettek 2,3 %-a, 35,1 százaléknyian pedig nem tudtak választani.

A Polis Slovakia ügynökség december 11. és 18. között végezte el a felmérést 1422 válaszadó megkérdezésével.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »