Hadat üzent az Iszlám Államnak az Egyesült Államok

  • Ashton Carter védelmi miniszter péntek este Washingtonban elhangzott beszédében bejelentette, hogy az Egyesült Államok fokozni akarja az Iszlám Állam elleni harcot.
  • Barack Obama elnök a jövő hét elején tárgyalásokat folytat a védelmi minisztérium illetékeseivel, hogy megvitassák a terrorszervezet elleni harc fokozásának lehetőségét Szíriában és Irakban.


Ismét hadat üzent az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek az Egyesült Államok.

Ashton Carter védelmi miniszter helyi idő szerint péntek este Washingtonban elhangzott beszédében bejelentette, hogy az Egyesült Államok fokozni akarja az IÁ terroristái elleni harcot.

„További lépéseket tervezünk abból a célból, hogy stratégiánkat megvalósítsuk, és mielőbb győzelmet arassunk az Iszlám Állam felett” – jelentette ki Carter, aki ugyanakkor ezzel kapcsolatban részleteket nem közölt.

Értesülések szerint Barack Obama elnök a jövő hét elején tárgyalásokat folytat a védelmi minisztérium illetékeseivel, hogy megvitassák a terrorszervezet elleni harc fokozásának lehetőségét Szíriában és Irakban. A tervek szerint ugyancsak a hét elején – hasonló célból – összeül az amerikai nemzetbiztonsági tanács is.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »