Nicaragua: lezuhant az ex-kabinetfőnök gépe

  • A szerencsétlenség során életét vesztette az ország egyik legbefolyásosabb embere.
  • Továbbra sem tudni, hogy véletlen baleset vagy szándékos merénylet történt.

A nicaraguai rendőrség megerősítette, hogy helikopter-balesetben elhunyt az egykori kabinetfőnök, Antonio Lacayo, valamint a vele együtt utazó két amerikai üzletember és a pilóta is.

A helyiek szerint a baleset ideje alatt egyáltalán nem voltak rosszak a látási viszonyok.

Lacayo kulcspozíciót töltött be 1990-97 között az anyósa, Violeta Chamorro vezette kormányban. Miután lejárt a mandátuma, a TicoFrut nevű gyümölcs-kereskedelemmel foglalkozó vállalat vezérigazgatójaként folytatta pályafutását.

Francisco Diaz helyettes rendőrparancsnok elmondta, hogy a baleset helyszínén megtalálták a pilóta és a két másik utas – a Coca-Cola ügyvezetőjének, James S. Horrisbergernek és Phil Wendell Tope-nak, az egyik floridai üdítőital-gyártó cég alkalmazottjának – holttesét.

Rosario Murillo, a nicaraguai kormány szóvivője elmondta, a baleset híre megrázott mindenkit, egyúttal méltatta Lacayo politikai és üzleti tevékenységét is.

Berbás Péter

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »