Ha téli gumi, bízza a profikra!

Ha beköszönt az ősz, elérkezik a téli gumik cseréjének az ideje. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ez időben meg is történik. Húzzuk-halasztjuk, elképzeljük, hogy a hétvégén felmegyünk a padlásra, leszaladunk a pincébe és kicibáljuk onnan a poros, mocskos gumikat, majd begyömöszöljük az autóba és elfurikázunk vele a szerelőhöz, ha megvan még a telefonszáma. Mindez sokszor csak akkor történik meg, amikor először lefagy az út vagy leesik az első hó. Szerintünk biztosan lehetne ezt frappánsabban is intézni!

Az Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) már húsz éve áll az autósok rendelkezésére gumiabroncs, keréktárcsa, kapcsolódó termékek és komplex autószerviz szolgáltatással. Budapesten kilenc telephellyel rendelkeznek, beleértve a legfontosabb bevásárlóközpontokat is, így mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső szervizt. A cég rendelkezik Közép-Kelet Európa egyik legkorszerűbb és legnagyobb raktárkapacitásával, ahol a szezonindulásra 400 ezer darabnál is több gumiabroncsot tud tárolni. Az abroncs-kereskedelem és -szerviz mellett a vevők számára szezonális kerék/abroncstárolást is vállalnak, melyet szakszerűen, zárt és fedett raktárakban őriznek, és a kiválasztott szervizbe szállítják a csere időpontjára.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Akkor járunk el szakszerűen, ha tartósan + 7 fok körüli hőmérsékletnél már nem halogatjuk tovább a cserét. A nyári gumik használta semmiképp sem ajánlott télen, mivel a téli gumik összetevőik miatt nagyobb tapadással rendelkeznek, mint a nyáriak. Ha tehát eljött a pillanat, akkor egyeztetünk egy időpontot a számunkra megfelelő AKH kirendeltségben. Ott átvizsgálják mind a téli mind a nyári garnitúrát és szakvéleményt adnak a gumik állapotáról. A nyári gumi szettet egy kerékzsákban praktikusan elhelyezve el is szállíthatjuk, vagy az autónk rendszámtáblája szerint eltárolják a következő csere időpontjáig.

A szakszerű kiszolgálásról a folyamatosan továbbképzett szerelők gondoskodnak, akik nemcsak a kényelmünkre, de ami a legfontosabb, a biztonságunkra is odafigyelnek. Ha a szakemberek szerint az abroncsok állapota már nem engedi meg a további használatot, akkor vagy személyesen vagy a gumi.hu oldalon tájékozódhatunk az AKH autó-és motorgumi kínálatáról. 

Jelenleg 50 000 ügyfél végeztet gumicserét az AKH budapesti kirendeltségeiben. Ha megunta a téli- nyári átszerelés okozta kellemetlenségeket és inkább átengedné ezt a feladatot egy kitűnően képzett szakemberből álló csapatnak, akkor itt az ideje időpontot egyeztetni még a tél beállta előtt.

Kitekintő / Gépház

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »