Az oroszok bosszút álltak a meggyilkolt pilótáért

Az orosz és a szíriai fegyveres erők „megsemmisítették” azokat a szíriai lázadócsoportokat, amelyek a kedden a török légierő által lelőtt orosz vadászbombázó becsapódásának térségében tevékenykedtek, és az incidens után megölték a gép egyik katapultáló pilótáját – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról is beszámolt csütörtökön, hogy az három nap támadási mérlege szerint az orosz gépek 134 bevetés során összesen 449 célpontot semmisítettek meg Szíria nyolc tartományában. Csapásokat mértek az északnyugati Aleppóban, Idlíbben és Latakiában, az ország középső részén lévő Homszban és Hamában, a főváros, Damaszkusz  környékén, valamint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet erősségének számító kelet-szíriai Rakkában és Deir ez-Zórban is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet szerdán szintén arról számolt be, hogy az orosz légierő fokozta támadásait, különösen Latakia tartományban, a keddi incidens színhelyén.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »