A városházán esett csapdába az egyik argentin polgármester

  • A tüntetők körbezárták a városházát azzal a fenyegetéssel, hogy nem engedik ki a polgármestert, amíg az nem teljesíti a követeléseiket.
  • A jelenlegi polgármesterek elődjei felelőtlen ígéretekkel próbálták befolyásolni a helyi választásokat. Ennek következménye lett a mostani tüntetéshullám.

Tüntetők egy csoportja csapdába ejtett egy argentin polgármestert a városházán, miután megtudták, hogy elveszíthetik munkájukat.

Roberto Sánchez, Concepción polgármestere kedden azt nyilatkozta a helyi médiának, hogy a hétfői tüntetés kezdete óta nem tudta elhagyni az épületet, mivel a demonstrálók lángoló gumiabroncsokkal és más barikádokkal elkerítették a polgármesteri hivatalt.

A tüntetők szerint a polgármester nem hajlandó teljesíteni a munkaszerződésükben rögzített feltételeket, pedig előzetesen erről már megegyezett a hivatal a szakszervezet képviselőivel.

A politikus szerint az elődje a hibás, hiszen ő vette fel az embereket a közvetlenül választások előtt. Sánchez polgármester szerint a helyi kormányzat működéséhez nincs szükség ennyi emberre, majd hozzátette, hogy az előző polgármester rövid idő alatt 650-ről 1070 főre emelte a dolgozók létszámát mielőtt távozott volna hivatalából.

„Folyamatosan füst jön be az ablakon az égő gumiabroncsok miatt. Egyre rosszabb a helyzetem” – mondta a kétségbe esett politikus.

Gyakori jelenségnek számítanak mostanában a hasonló esetek Argentínában, hiszen az egykori kormánypárt több polgármestere is a foglalkoztatás növelésével próbálta megőrizni pozícióját, ám a választásokat kivétel nélkül elveszítették.

Merlo frissen megválasztott polgármestere Gustavo Menéndez azzal vádolja Raúl Othacehé korábbi polgármestert, hogy 300 alacsony fenntartási költségű lakást utalt ki 3000 hajléktalan családnak mindenféle felhatalmazás nélkül. A helyzet kezelése érdekében kedden Buenos Aires tartomány vezetősége több mint száz rendőrt küldött ki a területre, hogy végrehajtsák a kilakoltatási parancsokat.

Berbás Péter

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »